Rumelier

Rumelier

Rádi cestujete a ochutnáváte? Máme pro vás nový podcast o gastronomii - Rumelier. Je pravda, že jsme to vzali hodně ze široka. Dozvíte se, jak fungují špičkové kavárny, restaurace nebo bary. Ale to není všechno. Pozvali jsme i skvělé vinaře, cukráře a další super lidi, které rozhodně stojí za to sledovat. Cílem podcastu je, abychom vás inspirovali zajímavými příběhy a přinášeli vám zajímavé informace. Tak jo, jdeme na to. www.rumelier.cz

© Jakub Stejskal

Umění Vzdělávání Jídlo Osobní rozvoj
Líbí se vám podcast Rumelier?

Epizody 27

Originalita často nemá hranice. Ano, spojit kavárnu, dvůr a kontejner, to už stojí za to. A co víc. Když tuhle kreativitu vidíte u lidí, kterým na práci záleží…. Výsledek je spokojenost lidí, kteří jedou i stovky kilometrů, aby přímo na tomto místě v Boře...
před 9 měs. 26 min
Jak se dostává ovoce a zelenina přes půl světa? Jsou na to nějaké fígle nebo je transport tak rychlý, že zůstane všechno čerstvé? Odpovědi jsme hledali u firmy Míča Bagoňová, jedné z nejznámějších firem v tomto oboru na jižní Moravě. Jejich žlutá auta vět...
před 9 měs. 41 min
Odpověď na otázku “Přijde druhá vlna“ už bohužel známe. Spousta majitelů gastro podniku tak tak rozdýchala první kolo. S Tomášem Kubartem, jsme chtěli pomoct. Třeba tím, že se pobavíme o tom, jak se věci řešily v březnu v Anglii a co udělat pro to, aby se...
před 9 měs. 35 min
Vést v 25-ti letech michelinskou restauraci? Tomáš Kubart, Čech, který si svým přístupem a prací vysloužil britské ocenění manager roku, už tuto zkušenost má. A co víc, dneska se o svém příběhu a o své know how podělí s vámi. Ve studiu Sound waves (kde si...
před 9 měs. 45 min
Legendární? Trošku silné slovo, ne? Jenže podívejte se na jejich recenze prakticky kdekoliv na internetu. Proč má tolik lidí chuť napsat to do světa? Protože Zuzka a Peter dělají svou práci sakra dobře, jdou si svou cestou a to všechno vychází z toho, jak...
před 10 měs. 54 min
Za posledních 6 let udělalo gastro v Brně pořádný „skog“. Jeden z největších high jumpů udělal i podnik Skog na Dominikánském náměstí, který je dnes jedním z nejoblíbenějších kávových míst v Brně. Jak se tento podnik vyvíjel, jak funguje a proč by jste se...
před 10 měs. 37 min
Většina z nás už někdy čokoládu ochutnala. Jak se ale tato pochoutka vyrábí? Jaký je rozdíl mezi klasickou čokoládou ze supermarketu a "diamantem" řemeslně vyrobeným? Můžeme být na čokoládě závislí? To je jen zlomek otázek o kterých jsme si v podcastu Rum...
před 10 měs. 33 min
Další porce informací z kávového světa. Tentokrát jsme se pobavili s Adamem Obrátilem, jedním z nejznámějších baristů v Česku. V tomto dílu podcastu Rumelier jsme se pobavili o jeho začátcích podnikání alias s Peťou jsme na startu chtěli mít dva stolky v...
před 11 měs. 41 min
Nevím o podniku, který by byl přes Covid v plusu. Vlastně o jednom ano. PADAGALI. Pro mě osobně nejlepší indická restaurace v Brně. Tvrdá práce, srdce a výsledek toho, jak se v Padagali chovali k hostům i před Coronou. Jak se to Lukášovi Maňákovi a jeho t...
před 11 měs. 46 min
Start ve 4 ráno, zakládání těsta, otevřeno od půl 9 a jede se až do večera. Cukrařina je krásná dřina aneb další success story o vlastním podniku. Dnes rozhovor s Hankou Pokornou alias Mlsnou holkou, která se toho nebojí a už má “továrnu“ na Poštovské v B...
před 11 měs. 33 min