Kuchařské čarování

Kuchařské čarování

Pravidelná porce inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření.

© Český rozhlas

Volný čas
Líbí se vám podcast Kuchařské čarování?

Epizody 105

Recept na sladkokyselou čínu a povídání o dalších pochutinách, které se k nám dostaly z daleké Asie, nabízí ve svém pořadu kulinář Petr Stupka.
před 4 dny 37 min
Dávno zapomenuté recepty mají své kouzlo, které stojí za to objevit. Mezi takové pokrmy patří jarní podmáslová polévka, připomněl ve svém pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka.
před 1 týd. 25 min
Recept na jarní podmáslovou polévku a další kulinářské tipy spojené s obdobím pálení čarodějnic a prvního máje nabízí Petr Stupka.
před 1 týd. 25 min
V originále se tento sekaný řízek připravuje z telecího masa, ale můžete snadno použít maso kuřecí nebo ještě lépe krůtí. V Itálii pochopitelně používají parmazán nebo jiný tvrdý sýr (grana padano, pecorino). Pokud použijete místně oblíbený polotvrdý sýr,...
před 2 týd. 27 min
Recept na italský máslový řízek a další tipy pro zpracování mletého masa nabízí ve svém kulinářském pořadu Petr Stupka.
před 2 týd. 27 min
Recepty na dorty a další dobroty, v nichž se snoubí jemný piškot a sladký krém, ale i pár tipů naslano nabízí kulinář Petr Stupka.
před 3 týd. 24 min
A nemusí to být zdaleka jen kraslice. „Nebojte se vajec a nebojte se cholesterolu, který je ve vajíčkách,“ vítá posluchače v úvodu dalšího Kuchařského čarování Petr Stupka s tím, že vejce jsou velice zdravá. 
před 1 měs. 25 min
Vajíčka neoddělitelně patří ke svátkům jara a určitě se hodí i pár tipů, jak je využít v kuchyni. Ve svém pořadu je nabízí Petr Stupka.
před 1 měs. 25 min
Hned v úvodu Kuchařského čarování si můžete vyslechnout kuchařský recept z knihy vydané v roce 1535, kterou sepsal Pavel Severin. Tento historický recept je na kyselici k Zelenému čtvrtku. A zní skutečně zajímavě, protože Petr Stupka jej čte i v tehdejší...
před 1 měs. 33 min
„Několik hodin by zabralo například povídání o tom, jaké jarní lupení a výhonky konzumují třeba Japonci,“ začíná Petr Stupka další z jarně naladěných Kuchařských čarování. Ostatně i naši předkové velmi dobře věděli, co je dobré a zdravé.
před 1 měs. 34 min