Gastromapa Lukáše Hejlíka 111

Gastromapa Lukáše Hejlíka 111

Někdy je lepší si trochu zajet, než se hodně spálit! Gastromapa Lukáše Hejlíka od 1. 11. 2019 i jako podcast.

© Lukáš Hejlík, Hana Kuncová

Business
Líbí se vám podcast Gastromapa Lukáše Hejlíka 111?

Epizody 60

Příběh Aleny Kramešové je křupavý, krásně vykynutý a skvěle upečený. Z valašského Vsetína se přestěhovala do Křepenic u Sedlčan, kde přeměnila vesnickou Jednotu na kouzelný krámek plný farmářských výrobků, sezónní zeleniny a hlavně famózního pečiva.
před 2 týd. 34 min
059 Bistrot de papa - Eva & Rémi Decroix by Lukáš Hejlík, Hana Kuncová
před 3 týd. 33 min
Svým silným facebookovým příspěvkem o (ne)funkčnosti státní podpory programu covid - gastro vzbudil velkou pozornost. Na jaře zase spustil obrovskou vlnu solidarity mezi lidmi a mikropivovary platformou Zachraň pivo. Michal Pomahač vaří výborné pivo a boj...
před 4 týd. 36 min
Minipivovarská pivnice se špičkovými burgery Němý Medvěd a kavárna Kafe Mělník jsou rozhodně podniky, které byste na výletě do města na soutoku Labe s Vltavou neměli minout. Jak zvládají současnou situaci a co plánují do budoucna?
před 1 měs. 51 min
Jak se navazuje na čtyři generace rodinné tradice? Jana Živná se rozhodla převzít Cukrárnu U Živných a Měšťáků a posunout ji dál.
před 1 měs. 34 min
Jak se staví pražírenská kultura v Sudetech? Bratři Martin a Karel Kozlové uspěli, jejich DOK láká milovníky dobré kávy z celého Česka do jejich krásného prostoru v Liberci.
před 1 měs. 37 min
Jak se provozuje poctivá hospůdka v Jizerských horách? Proč teď vaří její majitel a věhlasný šéfkuchař Aleš Smutný ve školní jídelně a co ho vedlo k tomu, aby spolu se svou ženou Romanou zorganizovali kurzy vaření i pro děti?
před 2 měs. 44 min
Bistro 8 vymyslela a zprovoznila Iva Jakešová před osmi lety. Jaké byly začátky a jak se za tu dobu změnila česká foodie scéna? Proč vaří celý svět, jak se naučila podnikat a jaké jsou její zásady?
před 2 měs. 37 min
Když se dobře jí, tak je člověk šťastnější, říká s úsměvem ve své hospodě U Matěje šéfkuchař Jan Punčochář. Kam jezdí čerpat inspiraci? Kde a jak se toho nejvíc naučil, co je podle něj naprosto zásadní surovina a jaké má cíle do budoucna?
před 2 měs. 47 min
Klára Donáthová píše osmým rokem recenze na gastro podniky do týdeníku Euro. Co podle ní přinese nového druhá vlna a proč česká média tak často tuhle rubriku přehlíží?
před 2 měs. 41 min